Curtea Supremă din Israel închide expoziția de cadavre umane

The Bodies Exhibition Israel (english.ntdtv.com‬)

Curtea Supremă din Israel a închis la data de 23 septembrie 2012, expoziția de cadavre umane reale “The Bodies Exhibition” care a fost deschisă la Tel Aviv de pe data de 21 mai 2012 și ar fi trebuit să fie deschisă până pe data de 21 octombrie 2012. Activiștii de drepturile omului au acuzat că expoziția încalcă credința evreiască, în care rămășițele umane sunt tratate cu deosebit respect, iar afișarea lor în acest fel este o profanare. Au fost ridicate și îngrijorări dacă nu cumva cadavrele aparțin unor prizonieri chinezi executați în China.

Protestele au început imediat după ce expoziția și-a deschis porțile în mai și a venit din partea politicienilor, a asociației profesorilor din Israel, a grupurilor religioase, simpli cetățeni precum și a organizației de intervenție în caz de urgență Zaka.

Avocatul David Schonberg a prezentat o petiție procurorului general Yehuda Weinstein prin care se solicita închiderea expoziției. Procurorul a recomandat Curții Supreme să închidă expoziția.

“Preluarea trupurilor, păstrarea, vânzarea și expunerea acestora fără consimțământul decedaților, ca și cum ar fi niște obiecte disponibile pentru folosința tuturor, este lipsit de respect față de morți și față de conștiința celor vii”, a scris Weinstein într-o scrisoare adresată Curții Supreme.

Curtea Supremă a dat ordin ca expoziția să fie închisă până pe 9 octombrie 2012.

Cei trei judecători au spus:
” Nu există nici un dubiu că ceea ce avem în fața noastră încalcă demnitatea umană, inclusiv demnitatea celor morți. […] Ordonăm ca expoziția să fie închisă până la data de 9 octombrie 2012. Nu este permisă extinderea ulterioară a acesteia. Ne așteptăm că totul se va face întocmai, inclusiv de către autoritățile vamale, pentru ca această situație să nu se mai repete .”

Protestatarii și-au arătat dezamăgirea privind decizia Curții deoarece aceasta nu a închis expoziția imediat ci doar cu douăsprezece zile înainte de data de închidere inițială de pe 21 octombrie.

Printre ei a fost și membrul parlamentului israelian Dr. Michael Ben Ari.
“Din păcate Curtea Supremă din Israel, în statul Israel, în statul poporului evreu, ne-a dezamăgit foarte mult luând o decizie care să împace pe toată lumea. Data de închidere dată de Curte este cu doar câteva zile înainte de data înițială de închidere a expoziției. Ordinul ar fi trebuit formulat clar: “Expoziția aceasta este dezgustătoare. Aceste cadavre trebuie îngropate cu respect și aceste acțiuni oribile de a tranzacționa oameni, de a tranzacționa cadavre, trebuie să înceteze. “

Avocatul David Schonberg a spus: “Decizia Curții este o adevărată victorie, deși aș vrea să văd că expoziția este închisă astăzi. “

Expoziția ” The Bodies Exhibition ” aparține unei companii americane numită Premier Exhibitions.

Premier Exhibitions a fost subiectul unei investigații realizată de ABC News 20/20 care a descoperit o prosperă piață neagră prin care se tranzacționau cadavre ale chinezilor iar cadavrele erau vândute cu 200 – 300 USD bucata.

În urma investigației ABC News, procurorul general din New York, Andrew Cuomo, a obligat Premier Exhibitions în 2008 să afișeze un mesaj la expoziția sa din New York cât și pe site-ul său prin care să spună clar că expoziția afișează rămășițele umane ale cetățenilor care au ajuns la Biroul Chinez de Poliție și ar putea proveni din închisorile chineze.

La acest moment mesajul de pe site-ul Premier Exhibitions există încă. El spune:
“Această expoziție afișează rămășițele umane ale cetățenilor sau rezidenților chinezi care au fost inițial primite de către Biroul Chinez de Poliție. Biroul Chinez de Poliție poate primi cadavre de la închisorile chineze. Premier nu poate verifica independent faptul că rămășițele umane pe care le vedeți nu sunt cele ale persoanelor care au fost încarcerate în închisorile chineze. […] În ceea ce privește părțile umane, organele, fetușii și embrionii pe care le vedeți, Premier se bazează exclusiv pe partenerii săi chinezi și nu poate verifica independent faptul că acestea nu aparțin persoanelor executate pe timpul detenției în închisorile din China. “

Premier disclaimer (premierexhibitions.com)

Shuki Gur, fondatorul Galim Productions care a adus expoziția în Israel, a spus:
“Declarația de la intrarea în expoziție spune că nu știm exact care este sursa cadavrelor. Nu pot spune dacă au fost donate. Nu aveți nevoie să știți ale cui au fost cadavrele. “

Liderul mișcării “Leadershipul evreiesc”, Moshe Feiglin, crede că unii oameni au fost probabil uciși pentru această expoziție.
“În acest caz, ființe umane create după chipul lui Dumnezeu sunt tratate ca niște bucăți de carne în piață. Nu este deloc surprinzător faptul că acești oameni … provin dintr-o țară comunistă – o țară atee … Nu am nici un dubiu că cel puțin unii dintre ei au fost de asemenea uciși de dragul acestei expoziții sau cel puțin există o suspiciune puternică că acesta este cazul … Și [compania] care încearcă să se ascundă în spatele certificatelor eliberate de regimul comunist chinez, spunând că acești oameni și-au donat trupurile pentru această oroare, este cinic și ridicol “, spune Moshe Feiglin, Liderul “Leadershipul evreiesc”.

Mulți suspectează că rămășițele umane aparțin prizonierilor torturați și executați, în special a practicanților Falun Gong — o practică de meditație cu rădăcini în cultura antică chineză și care este sever persecutată în China din 1999. Acești prizonieri de conștiință nu-și dezvăluie identitatea pentru a-și proteja familiile. După deces trupurile lor rămân nerevendicate. Legea chineză permite vânzarea de cadavre nerevendicate în scopuri medicale sau în alte scopuri.

După cum Epoch Times a raportat de mai multe ori, Gu Kailai împreună cu fostul său soț Bo Xilai, un renumit politican chinez care acum este condamnat la închisoare pe viață, s-au folosit de practicanții Falun Gong pentru a urca pe scara ierarhică a PCC. Astfel Bo Xilai a construit numeroase închisori pe care le umplea cu practicanți Falun Gong neidentificați. Asta l-a ajutat să avanseze de la funcția de primar al orașului Dalian, la cea de membru al Comitetului Central al PCC. În acest timp, Gu Kailai a găsit o modalitate de a transforma în profit mulțimea de prizonieri care exista în închisori. Organele lor ajungeau la spitale pentru transplant, iar cadavrele rămase erau vândute fabricilor de plastinare care se află tocmai pe lângă închisorile construite de Bo Xilai în Dalian.

În timp ce expoziția se desfășura în Israel, internetul chinez era plin de comentarii despre originile cadavrelor plastinate.

“Nici măcar fasciștii nu au vândut cadavrele propriilor oameni pentru bani.”, a scris un netizen.

Alt netizen care a observat că multe cadavre aparțin femeilor gravide, a remarcat:

“În China, femeile gravide nu primesc niciodată pedeapsa cu moartea. Mai mult, cum este posibil, că atât de multe femei gravide au murit în închisoare ? Până și fetusul este complet dezvoltat!!! Pur și simplu înspăimântător.”

Surse:
NTD
fofg.org
greenprophet.com
epochtimes.com