Termeni și condiții

Utilizarea serviciilor şi produselor oferite de Asociația Cherish Humanity, denumită în continuare Cherish Humanity, pe site-ul cherish-humanity.org se face cu acceptarea termenilor şi condiţiilor de mai jos.

TERMENI GENERALI

Accesarea acestui site ori a oricărei părţi din acesta presupune acordul dumneavoastră, în calitate utililizator, cu privire la termenii şi condiţiile de mai jos. Prin continuarea utilizării site-ului, dumneavoastră, numit în continuare utilizator, vă daţi acordul tacit şi achiesaţi la totalitatea termenilor şi condiţiilor.

Cherish Humanity poate schimba în orice moment conţinutul site-ului, poate aduce modificări de structură, conţinut şi accesibilitate, poate sista furnizarea informaţiilor pe site, fără un acord prealabil şi fără vreo notificare către utilizatori ori către terţe persoane.

Cherish Humanity poate limita accesul la site ori la anumite părţi din acesta. Totodată, Cherish Humanity poate limita accesul anumitor IP-uri fără notificare şi angajarea vreunei răspunderi.

Accesul la conţinutul online al site-ului cherish-humanity.org este liber. Pentru utilizatorii abonaţi la serviciile Cherish Humanity este necesară autentificarea, prin introducerea numelui de utilizator şi a parolei.

Cherish Humanity îşi rezervă dreptul de a modifica termenii şi condiţiile utilizării site-ului cherish-humanity.org în orice moment, modificările fiind aplicabile începând cu data publicării lor pe site.

DREPTURI DE AUTOR

Toate informaţiile publicate pe site de către Cherish Humanity (incluzând, dar fără a se limita la, articole, informaţii, fotografii, fişiere audio, bannere publicitare) sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind Cherish Humanity sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, decompilarea, distribuirea, publicarea, afişarea, modificarea, crearea de componente, produse sau servicii complete derivate, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului site-ului, cu excepţia afişării pe ecranul unui computer personal şi imprimarea sau descărcarea, în scop personal şi necomercial, a anumitor documente sau informaţii explicit desemnate în acest scop, cu condiţia păstrării nemodificate a tuturor elementelor care fac referire la drepturile de proprietate intelectuală, alte drepturi de proprietate şi condiţiile de utilizare ale documentelor sau informaţiilor respective.

Preluarea de informaţii de către publicaţii sau, după caz, site-uri web poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi de către Clubul Român de Presă: “preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăşi jumătate din articolul sau ştirea în cauză, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei, cât şi caracterul de “revistă a presei” susţinut de paginile de internet în cauză. În mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior se poate realiza doar în condiţiile unui acord, financiar sau de altă natură, încheiat cu deţinătorul drepturilor”.

Site-urile web care preiau informaţii de pe site-ul cherish-humanity.org vor cita sursa informaţiei cu link către site, după cum urmează:

  • În textul ştirii, citarea se va face astfel: în primul paragraf se va menţiona expres că sursa informaţiilor este Cherish Humanity (ex.: “potrivit Cherish Humanity”, “informează Cherish Humanity” sau orice altă formulă echivalentă) iar în ultimul paragraf al ştirii se va preciza “Integral pe cherish-humanity.org” (sau orice altă formulă echivalentă), cu link către cherish-humanity.org.
  • De asemenea, la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: “SURSA: Cherish Humanity”, cu link către site-ul cherish-humanity.org.

În cazul în care materialul este preluat de Cherish Humanity de la furnizorii săi de informaţii, se va menţiona şi această sursă.

În cazul în care utilizatorul constată că un material publicat pe site-ul cherish-humanity.org încalcă drepturile de autor sau orice alte drepturi, este rugat să sesizeze acest fapt printr-un mesaj trimis către Cherish Humanity.

Cherish Humanity, logo-ul Cherish Humanity şi cherish-humanity.org aparţin Asociației Cherish Humanity, niciuna dintre ele neputând fi utilizată fără acordul scris al Cherish Humanity.

LIMITAREA RĂSPUNDERII

Toate informaţiile publicate pe site-ul cherish-humanity.org sunt transmise de către Cherish Humanity şi de către furnizorii săi de informaţii. Acest site furnizează instrumente de informare, dar nu oferă sfaturi şi nici nu face recomandări referitoare la anumite instrumente financiare, servicii sau produse.

Datorită numărului mare de surse de obţinere a informaţiilor pot exista întârzieri, omisiuni sau inexactităţi în informaţiile şi în serviciile oferite de Cherish Humanity.

Cherish Humanity şi furnizorii săi de informaţii nu oferă garanţii privind acurateţea, succesiunea, integralitatea, integritatea, actualitatea sau potrivirea pentru un anume scop a informaţiilor oferite pe site.

Cherish Humanity şi furnizorii săi de informaţii nu răspund pentru erorile, inexactităţile sau întârzierile în furnizarea conţinutului oferit de site şi nici pentru orice acţiune care se bazează pe acest conţinut. Cherish Humanity îşi declină orice responsabilitate privind garantarea acurateţii conţinutului site-ului sau a felului în care informaţia serveşte anumitor scopuri.

Utilizatorul site-ului este singurul responsabil atât faţă de terţi, cât şi faţă de Cherish Humanity în legătură cu accesarea, utilizarea şi exploatarea informaţiilor publicate pe site.

Cherish Humanity nu răspunde faţă de utilizatori şi nici faţă de terţi pentru eventualele prejudicii, litigii existente, născute ori izvorâte în legătură cu/din copierea, stocarea, modificarea ori transferarea întregului ori a unei părţi din informaţiile publicate pe site.

Încălcarea termenilor şi a condiţiilor din prezentul document atrage răspunderea juridică a utilizatorilor, persoane fizice sau juridice, conform legislaţiei în vigoare.

PROTECŢIA DATELOR

Cherish Humanity prelucrează date cu caracter personal ale utilizatorilor care se abonează la serviciile de ştiri sau la alertele de ştiri.

Utilizatorii care s-au înregistrat pentru primirea alertelor de ştiri au posibilitatea de a se dezabona în momentul în care nu doresc să le mai primească.

Cherish Humanity ia toate măsurile de securitate pentru a asigura confidenţialitatea şi protecţia datelor şi a informaţiilor cu caracter personal ale utilizatorilor.

Utilizatorii beneficiază de dreptul de acces la datele prelucrate, de intervenţie asupra acestora, de dreptul de a se opune prelucrării şi de a solicita ştergerea datelor şi de celelalte drepturi prevăzute de Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

Cherish Humanity nu cere utilizatorilor săi informaţii personale prin intermediul unei corespondenţe nesolicitate de aceştia. Orice tip de corespondenţă care oferă sfaturi financiare sau orice mesaj nesolicitat prin care se solicită divulgarea de informaţii personale trebuie considerat un fals şi raportat către Cherish Humanity prin intermediul formularului de feedback accesibil pe site.

Site-ul cherish-humanity.org foloseşte cookie-uri pentru a identifica utilizatorii.

Cherish Humanity stochează şi utilizează adresele IP pentru administrarea site-ului, colectarea de informaţii, urmărirea mişcărilor utilizatorilor şi în scopuri statistice pentru uzul intern. Adresele IP nu au nicio legătură cu informaţiile personale ale utilizatorilor.