În ultima vreme protestele împotriva fascismului sunt din ce în ce mai proeminente în întreaga lume. Din America până în Europa și Australia, fiecare continent este cuprins de proteste anti-fascsism, la care participă militanți violenți, îmbrăcați în negru și înarmati cu bâte, cuțite, cocktailuri Molotov, și alte arme artizanale, atacând forțele de ordine, instituții guvernamentale și distrugând bunuri publice.
Grupul de protestatari se identifică ca aparținând Antifa – o mișcare de extremă stanga care luptă împotriva fascismului. Antifa cataloghează toate grupurile, liderii sau guvernele care susțin capitalismul, naționalismul sau conservatorismul ca fiind fasciști, iar conform Antifa, aceste ideologii ar trebui eliminate și inlocuite cu socialismul care ar “proteja clasa muncitoare și drepturile acestora de amenințarea fascistă”.
Antifa nu este de azi de ieri, ci se întinde tocmai până în anii 1920 în Uniunea Sovietică care a avut atunci ideea de a instaura dictatura comunistă în Germania după modelul revoluției ruse din 1917, din moment ce Germania avea al doilea partid comunist ca mărime – Partidul Comunist din Germania(KPD).
La data de 23 August 1923, Biroul Politic al Partidului Comunist din Rusia a ținut o întâlnire secretă la care a participat și KPD, iar KPD a solicitat să formeze o mișcare sub banerul anti-fascismului, denumindu-și aripa sa armată în lupta anti-fascistă, cu numele “Acțiunea Antifascistă”, nume care nu se referă de fapt la fascism efectiv ci a fost o modalitate folosită de KPD pentru a eticheta pe toți cei care i s-ar fi opus ca fiind fasciști.
Unul din grupurile cu care Antifa intră acum frecvent în conflict sunt neo-naziștii care sunt identificați ca făcând parte din grupurile de ură alt-right și care împărtășesc ideologia lui Hitler privind supremația rasei albe. Neo-naziștii sunt adesea asemănați cu “Cămășile Brune” ale lui Hitler, o aripă paramilitară a Partidului Nazist din Germania din anii 1920- 1930. Scopul Cămășilor Brune era la fel ca și cel al Antifa, de a lupta cu toți cei care li se opuneau, dar pe partea opusă, cea a naziștilor. După ce naziștii au câștigat în fața comuniștilor din Germania, mulți membrii din Antifa s-au alăturat Cămăsilor Brune.
Atât fascismul cât și comunismul au la bază același sistem: colectivismul. Ambele au fost responsabile pentru genocid și atrocități la nivel mondial. În prefața cărtii “Cartea Neagră a Comunismului”, Martin Malia, un scriitor emerit privind istoria Rusiei și fost profesor la Universitatea din California, Berkeley a aproximat între 85 și 100 de milioane de morți.
Colectivismul are la bază ideologia Marxist – Leninistă, care consideră în principal că individul trebuie sacrificat pentru binele grupului mai mare, al colectivului, că obiectivele nu pot fi îndeplinite decât cu forța, iar indivizii devin dependenți de stat pentru toate elementele necesare supraviețuirii, din moment ce toate proprietățile sunt ale statului.
Chiar dacă perioada lui Hitler și Stalin a trecut, iar majoritatea țărilor au renunțat la fostele regimuri comuniste, ideologia a supraviețuit și a fost păstrată peste ani de oameni fideli acesteia. Așa se face că acum există și functionează încă partide comuniste în țări precum: SUA, Canada, Franța, Italia, Norvegia, Germania, etc. Ele promoveaza lupta împotriva burgheziei, absența claselor sociale, drepturi pentru clasa muncitoare, lupta de clasă, etc. prin intermediul organizațiilor de extremă stânga. Dar dacă vrem să vedem unde va sfârși acest concept, nu trebuie decât să privim puțin în istorie și vedem că Hitler, Lenin și Stalin promovau aceleași valori și au sfârșit să întoarcă societățile pe dos și să ucidă zeci de milioane de oameni.
În Statele Unite în anii 1970, una din organizatiile de extremă stânga care urmărea să instaureze comunismul în America a fost Weather Underground. Aceasta a devenit cunoscută pentru atacurile teroriste și a revendicat peste 25 de atacuri cu bomba, inclusiv la Capitoliul SUA, Pentagon, biroul procurorului general din California, o secție de poliție din New York, etc., după cum spune FBI. Scopul final era să omoare cu infamie 25 de milioane de americani în cazul în care revoluția comunistă ar fi reușit.
Antifa folosește tactici de tip Black bloc – o masă de oameni îmbrăcați în negru care nu pot fi distinși între ei și care folosesc în principal haosul și violența pentru a-și atinge obiectivele. Tot ei au fost implicați în protestele de la World Trade Organisation din Seattle 1999, în 2011 la Londra când guvernul planifica să încetinească rata cheltuielilor publice, în ziua inaugurării lui Donald Trump pe 20 ianuarie 2017, etc. Unul dintre protestele care merită amintite este cel din iunie 1987 când Ronald Reagan a mers la Berlin și a făcut apel către Gorbaciov să dărâme zidul Berlinului. La sfârșitul discursului Reagan s-a adresat grupului Black bloc, spunând:
În prezent, Partidul Comunist Revoluționar din SUA înființat în 1975, propune prin președintele acestuia, Robert Bruce Avakian, “un nou cadru al emancipării umane, o sinteză a unui nou comunism” care poate fi realizat prin implementarea “Constituției pentru Noua Republică Socialistă din America de Nord”, creată de acesta. Scopul noului comunism ar fi “o revoluție totală – cea mai radicală revoluție din istoria omenirii “.
Robert Bruce Avakian este de asemnea fondatorul organizatiei “Refuse Fascism” – Refuzăm Fascismul, înființat în 2016, care este organizatorul mai multor proteste Antifa din America de Nord.
Într-un film înregistrat de Tim Pool, jurnalist independent american, se arată că Partidul Comunist Revoluționar organizează proteste în mai multe orașe din SUA prin intermediul “Refuse Fascism”, iar protestatarii care merg la proteste nu știu neapărat de cine sunt organizate sau de agenda din spatele acestora.
Antifa clasificată de FBI ca fiind organizație teroristă autohtonă
Conform unor interviuri și documente confidențiale obținute de Politico, FBI împreună cu Departamentul pentru Securitate Internă al SUA (DHS) au clasificat în mod oficial Antifa în 2016 ca fiind o organizație teroristă autohtonă.
Conform unei evaluări comune a DHS și FBI, “extremiștii anarhiști” au fost făcuți vinovați de către autorități ca fiind principalii instigatori ai violențelor la proteste, împotriva mai multor ținte. Ei au fost de asemenea făcuți responsabili pentru atacuri asupra poliției, guvernului, a instituțiilor politice, împreună cu simbolurile “sistemului capitalist”, al rasismului, al nedreptății sociale și al fascismului.
“Acești tipi de la Antifa veneau cu arme, scuturi și căști de bicicletă și pur si simplu snopeau oamenii în bătaie… Folosesc cockteil-uri Molotov, pornesc incendii, aruncă bombe și sparg ferestre.”
Atât rasistii, cât și o parte din contra-protestatarii violenți ai Antifa sunt dornici de luptă într-o cursă a cine are arme mai puternice, unde departamentele de poliție sunt depășite, asta ducând la confruntări din ce în ce mai violente si mai periculoase”, a declarat Brian Levin, director al Centrului de Studiu al Urii și Extremismului de la Universitatea de Stat din California, San Bernardino, care a monitorizat militanții autohtoni timp de 31 de ani. “Este un dans orchestrat. Mitingurile apar în media socială și apoi mai mulți oameni vin la următoarele proteste pregătiți pentru confruntări violente.
În evaluarea din aprilie 2016, DHS și FBI au afirmat că grupurile anarhiste, vor deveni cel mai probabil mai agresive dacă partidele naționaliste, anti-imigrante, “rasiste sau fasciste” vor obține o putere politică mai mare, spune Politico.
Conform unor documente FBI publicate de Ed Klein, fost redactor-șef al revistei The New York Times în cartea sa “Război total: Planul secret pentru a-l distruge pe Trump”, rezultă că Antifa se antrenează cu organizația teroristă ISIS.
Într-un interviu acordat USA Watchdog la data de 18 noiembrie 2017, Klein spune:
” În raportul FBI pe care l-am reprodus în întregime în cartea mea, scrie că aceste grupări violente de extrema stânga au călătorit în Europa, s-au întâlnit cu reprezentanții al-Qaida și Statul Islamic sau ISIS. Ei au mers de asemenea în Siria și au primit instrucțiuni de fabricare a bombelor și a substantelor chimice toxice. “
“Aceste miscări de extrema stânga precum Antifa, reprezintă cea mai mare amenințare la adresa autoritatilor din 1970 incoace, când a existat problema cu Weather Underground”, a spus el.
America sub asediu: Antifa – un film documentar arată istoria comunistă a Antifa
Un nou film documentar “America sub asediu: Antifa”, creat de Capital Research Center și Cohesion Films și lansat pe 25 septembrie 2017, documentează și dezvăluie istoria, motivele și obiectivele așa-numitei mișcări “antifasciste” din America și din întreaga lume. Trevor Loudon, scriitorului filmului, cercetător și autor din Noua Zeelandă, cu 30 de ani de experiență în studierea mișcărilor politice radicale , a descoperit că Antifa încă menține legăturile cu Partidul Comunist.
Loudon spune că Antifa nu sunt nicidecum un grup de copii revoltați care fac niște proteste, cum au fost de obicei catalogați de media.
El a descoperit că in Statele Unite, Antifa este legată de mai multe organizații de extrema stânga, toate fiind legate la Partidul Comunist. Printre ele se enumeră “Red Guards” – Gărzile Roșii – o organizație maoistă, “By Any Means Necesary” – Prin Orice Mijloace Necesare (BAMN) – un produs al Ligii Muncitorilor Revoluționari Trotskyisti, “Refuse fascism” – un front pentru Partidul Comunist Revoluționar.
În film este relatat ca unul dintre principalii susținători ai “Refuse Fascism”, este Bill Ayers, fostul lider al Weather Underground.
Loudon spune că Antifa luptă împotriva fascismului, dar de fapt aceasta este cea mai fascistă dintre toți.
El a comparat Antifa cu Cămășile Brune ale lui Adolf Hitler, care de asemenea au folosit violența pentru a ataca și intimida oponenții Partidului Național Socialist al Muncitorilor Germani (naziști) al lui Hitler. Ambele părți a spus el, “cred în anularea libertății de exprimare, cred în a-i forța pe alții să le accepte ideologia”.
Filmul mai dezvăluie că legaturile Antifa cu politicienii din orașele unde au loc protestele, au făcut posibil ca protestele Antifa să aibă loc și aceștia din urmă au dat ordin poliției locale să nu intervină.
La final filmul reamintește că libertatea nu este nicodată gratuită, ea trebuie câstigată de fiecare generatie, și că dreptul de a vorbi liber este cea mai importantă protecție împotriva tiraniei.